usui reiki tekst
reiki zentuin

 

HOME
CURSUSSEN
CURSUSDATA
BEHANDELING
INFORMATIE
LINKS
GOKAI

GESCHIEDENIS
MIKAO USUI
JAARTALLEN
HERDENKING
INTERVIEW

KI-TRAINING
DIDGERIDOO
BLOESEM_
REMEDIES

AANRAKEN

VERVOLG MIKAO USUI

Usuido en Usui Taete
Waar Mikao Usui les in gaf werd “Usui do “ genoemd, de weg van Usui. En wat hij toepaste op mensen werd Usui-Taete ( hands-on) genoemd.
Men neemt aan dat het doel van de leringen was om de leerlingen tot “verlichting” te leiden. Ondanks dat dit het doel was, was genezing een prachtig neveneffect.

Het verschil met andere opleidingen, waar ze “hands-on” gebruikte, was de toepassing en gebruik van Ryu(afstemming) om de studenten te herinneren aan de spirituele verbinding die zij hadden. Waarschijnlijk hebben alle studenten van Mikao Usui de Ryu ontvangen en de vijf leefregels geleerd. Er is tot 1917 geen verschil gemaakt tussen clienten en studenten. Na die tijd kwamen de mensen met verschillende reden bij hem, sommige voor genezing en andere voor de spirituele leer.

 

www.zinzicht.nl

Zodra de Usui Reiki Ryoho Gakkai werd opgericht werden er regels gemaakt.
De handposities werden vastgelegd en onderwezen aan diegene die problemen hadden om intuïtief te werken. Symbolen zijn ook aan de mantra’s toegevoegd om op specifieke energie te kunnen afstemmen. De invoering van de symbolen was nuttig voor die mensen die geen ervaring hadden met het spirituele werk of diegene die moeite hadden om met energie te werken. Of nu de mantras en meditatie of mantras met de symbolen werd gebruikt maakte geen verschil, beide werken ze met de zelfde energie.

Karuma Yamaen Hiei Zan
Volgens de herinneringssteen werd de lering van Mikao Usui, tijdens een meditatie, op een miraculeuze wijze aan hem gegeven.
Op een dag, beklom hij de Karuma Yama en na 21dagen meditatie zonder eten, voelde hij plotseling een grote reiki over zich komen en kwam tot verlichting en verkreeg Reiki Ryoho. Hij probeerde dit op zich zelf en familieleden en het effect was geweldig.

Mikao Usui’s 21 dagen durende meditatie op de Karuma Yama werd “Kushu shinren” genoemd volgens de vertaler van de steen, Hyakuten Inamoto.
Op september van het 12 e jaar ( 1923 A.D.) was er grote aardbeving en een grote vuurzee ontstond. Overal klonk het geschreeuw van de gewonden. Sensei voelde medelijden met hen en ging elke morgen de stad in om de gewonden te helpen. Hij genas en redde het leven van vele mensen. Dit is maar een klein gedeelte wat hij deed in deze noodsituatie.
Deze aardbeving is misschien wel de basis van het bekende “bedelaars verhaal” van Hawayo Takata. Er was een grote armoede in Japan tijdens de depressie. Na de aardbeving verhuisde hij en zijn trainingen naar Nakano ku, buiten Tokio , in 1925

Mikao Usui werd veel uitgenodigd om mensen te genezen en studenten onderricht te geven. Volgens de herinneringssteen had hij meer dan 2000 studenten en 21 van hen verkregen shinpiden ( masterschap) volgens Hiroshi Doi.
Sensei’s persoonlijkheid was zachtaardig en bescheiden en gedroeg zich nooit onbeschoft. Hij had een stevige lichaamsbouw en lachte altijd.
Om zijn respect en grote reputatie werd Mikao Usui vaak uitgenodigd door veel mensen uit verschillende districten. Sensei accepteerde deze uitnodigingen. Hij ging naar Kure en daarna naar Hiroshima en saga en uiteindelijk Fukuyama. Daar werd hij onverwachts ziek en stierf op 62 jarige leeftijd.

Het was 9 maart in het 15 e jaar van Taisho ( 1926 A.D.) Mikao Usui stierf aan een beroerte.

Dit een fantastische leer voor inzicht en discipline en opvoeding, deze staat gelijk aan de leer van de oude wijze en alwijze. De sensei noemde deze leer ‘ De geheime methode om geluk te verkrijgen en is een wonderlijk medicijn om alle ziekten te genezen.
Als hierin wordt lesgegeven, moet het voor ieder toegankelijk zijn, eenvoudig en niet verhe
ven.

 REIKIZIN © 2009